Så här fungerar det! – steg för steg:

1. Välj vilket alternativ ni vill sälja!

Ni har två olika alternativ att välja mellan. Ett alternativ med enbart 2- och 3-liters och ett med  2- och 3-liters plus de större 5-liters. Diskutera gärna igenom vilka kunder ni har i er närhet. Är det t.ex många jakt- och fiskeintresserade? Kanske någon av er till och med känner till något jaktlag? Ja då ska ni kanske välja alternativ 2 med de större påsarna. Är det mest mindre hushåll så kanske ni ska ta mest av alternativ 1.

Ni kan även mixa de båda alternativen om ni så önskar.

 

2. Bestäm hur många ni vill sälja.

Ett snitt ligger på runt 15 förpackningar per person. Så en normalstor klass på ca 20 elever brukar beställa 300 förpackningar. Naturligtvis kan det skilja mycket när t.ex. fler föräldrar har möjlighet att ta med en kartong eller två till sina arbetsplatser. Ett annat exempel är ridklubbar där många är väldigt engagerade och aktiva i sin klubb. Där är det inte ovanligt att man år efter år beställer mellan 1000 och 1500 förpackningar per försäljningstillfälle.

Ring eller maila oss gärna om ni vill rådfråga oss eller har några andra funderingar. Skulle ni behöva har ni dessutom full returrätt av oskadade förpackningar, er enda kostnad blir då eventuell returfrakt. Minsta totala antal vid beställning är 50 förpackningar. Alltid fritt levererat ut till er!

3. Lägg in er beställning, gärna i god tid med önskad leveransvecka.

Nästa steg är att er kontaktperson fyller i er beställning här på vår hemsida. Se Beställ här!

Fyller ni inte i någon önskad leveransvecka levereras varorna normalt omgående så att fryspåsarna är hos er inom fem arbetsdagar. OBS! Vissa perioder har vi dock svårt att hinna med att leverera inom en vecka så tänk på att beställa och reservera era fryspåsar i så god tid som möjligt.

4. Era fryspåsar levereras.

Leveransen körs ut med DHL

Leveransen körs ut med DHL.

Varorna levereras med DHL hela vägen till er kontaktpersons, skolans/föreningens dörr eller någons arbetsplats om ni önskar det. Innan DHL kör ut skickar de ett sms till er kontaktperson för att stämma av så att ni kan ta emot varorna. DHL kräver kvittens på att ni tagit emot varorna. Varje kartong innehåller 25 förpackningar. Beställning upp till 150 fp levereras som DHL Paket till er dörr. 175 till 300 fp (d.v.s. 12 kartonger) levereras på en halv pall och upp till 600 fp levereras på en hel pall till er adress. OBS! Fraktfritt. Vi står för fraktkostnaderna ut till er!

När ni nu fått era fryspåsar är det dags att dela upp dem så att var och en kan börja att sälja.  Få hjälp med försäljningen genom  Säljtips

Tänk på att det går mycket lättare om alla förberett sig genom att ha skrivit ner en lista på de personer de tänker sälja till. Grannar, mammas eller pappas arbetskamrater, jaktlaget osv. Det kan bli rätt många om var och en funderar ett tag.

Bestäm även ett datum när försäljningen ska redovisas till er kontaktperson.

Ett tips är att t.ex. en vecka innan redovisningsdatumet höras av för att se om någon av er har sålt slut och kan hjälpa någon som har sålt färre än vad som var tänkt.

5. Betala fakturan och resten behåller ni. Riktigt bra förtjänst! – 46,3% till 50% till er.

Efter 30 dagar är det dags att betala fakturan som vi alltid skickar per post till ansvarig kontaktperson i samband med att era varor skickas från oss. Då är det naturligtvis viktigt för er hur mycket ni får behålla av den summa ni fått in på försäljningen. Om ni t.ex. säljer 300 förpackningar betalar ni 49,90:- per förpackning och inga andra kostnader tillkommer. Rekommenderat försäljningspris är 98:- och ni behåller alltså 48,10:- per förpackning ni sålt, det vill säga hela 48,8%.

(Se fler exempel på hur mycket ni tjänar under “Er förtjänst”)

ÖLANDSPLASTs KRAFTIGA FRYPÅSAR

Ölandsplasts återvinningsbara fryspåsar håller en hög kvalité och är omtyckta av många med matlagning som sitt stora intresse. Jakt- och fiskeintresserade är också några av storförbrukarna av Ölandsplasts fryspåsar just på grund av kvalitén.

Fryspåsar används i nästan alla hushåll och matlagning från grunden på bra råvaror är något som intresserar allt fler. Vi bakar, lagar mumsiga pajer och rör i våra stora grytor med inspiration från receptsidor på Internet och från alla matlagningsprogram.