1. Skapa inlägg på Facebook och Instagram

Facebook och Instagram är redan framgångsrika säljkanaler för många skolklasser och föreningar som säljer fryspåsarna. Alla når snabbt ut till sina tänkbara kunder och får på det sättet bra fart på försäljningen.

I nuläget är det här ett perfekt sätt där alla i laget eller klassen snabbt och smidigt når ut till många utan att med dörrknackning riskera att störa någon som på grund av läget vill hålla sig avskild.

(Använd gärna bilden ovan och bilder på fryspåsarna som du hittar här Material att skriva ut för att skapa era inlägg)

Kan var och en även skriva vilka områden som just ni kan leverera ut till underlättar ni även för de som befinner sig i någon riskgrupp att beställa. (Se tips 3).

 

2. Sms:a eller ring

Ett annat lätt och smidigt sätt att sälja några förpackningar är självklart att skicka ett trevligt sms, eller rent av passa på att ringa, till släkt och vänner som bor i er närhet så att ni har lätt att leverera ut om de behöver hålla sig hemma (se nästa tips).

 

 

 

3. Lämna i brevlådan eller i dörren.

Lämna beställning i deras brevlåda och be dem samtidigt att skicka betalningen till dig t.ex. via Swish.

På detta sätt kan både ni och era kunder respektera varandras önskemål om att undvika direktkontakt. En del känner mindre oro kring detta medan det för andra av flera skäl är livsviktigt. Så kom ihåg att alltid respektera detta oavsett om er kund är gammal eller ung.

 

4. Ta med till jobbet

Hör efter om några föräldrar har möjlighet att ta med en kartong fryspåsar till jobbet!

Att ta med ett gäng fryspåsar till jobbet och sätta upp en skylt i fikarummet brukar både ge ett bra tillskott i kassan och vara uppskattat av arbetskamraterna.

Vill man istället ta upp beställningar i förväg hittar du en pdf för detta här Material att skriva ut som du skriver ut och tar med på jobbet.

 

Snabbt och effektivt sätt att få in mer pengar!
Enkel hantering för alla inblandade!

Ett exempel: Sportaspring IK:s ena pojklag är 25 personer och har bestämt sig för att sälja 14 förpackningar per person. (Ett snitt brukar ligga på runt 15 fp/pers). De har också valt att hålla sig till en sorts förpackning, den som har 2-, 3- och 5-liter, för att göra det ännu enklare att hantera.
Kajsa som har hand om försäljningen beställer hem 350 förpackningar (25×14=350 fp) av Alternativ 2, (2-lit 50 st, 3-lit 50 st, 5-lit 30 st) . Varorna kommer inom fem arbetsdagar så alla i laget börjar redan med inlägg i sina sociala medier att man kan stötta deras lag genom att köpa just den förpackningen för 98:- (det rekommenderade försäljningspriset).
När alla hämtat sina 14 förpackningar är det redan många som fått beställningar. Fakturan får Kajsa till sin adress strax efter att varorna kommit. Efter 30 dagar ska den betalas så Kajsa ber alla att Swisha 14×98:-=1 372:- inom 25 dagar. Några i laget har sålt mer och tagit över några förpackningar från andra i laget men för att göra det ännu enklare för Kajsa så har de gjort upp det själva så att Kajsa ändå får 1 372:- från alla i laget.
När Kajsa fått in alla betalningar, sammanlagt 25 x 1 372:- = 34 300:- betalar hon fakturan, 350fp x 49,90:- = 17 465:- och för över resten, lagets vinst på 16 835:- till lagets kassa.

 

 

Smidigt och bra förtjänst!

Ni får er leverans, säljer, ger kunden fryspåsarna och får betalt direkt. Betalar leveransen och behåller er vinst!
– Enkelt att hantera!
– Upp till 50% i vinst.

– Helt fraktfri leverans till er.
– Full returrätt.
– Ni behöver inte ligga ute med pengar.
– Betala först efter 30 dagar och vid behov flyttar vi fram förfallodatum, bara att höra av er.

– En lättsåld kvalitetsprodukt som används i många hem.

Ölandsplasts Kraftiga Fryspåsar
inga tillsatsämnen och 100% återvinningsbara!

Ölandsplasts kraftiga fryspåsar håller en hög kvalitet som gör skillnad på matens hållbarhet. Ett bra skydd minskar matsvinnet betydligt. Fryspåsarna är tillverkade av ren LDPE, helt fria från tillsatser och 100% återvinningsbara.