Köp- & Leveransvillkor

Allmänt

Ölandsplast tillämpar de lagar och rekommendationer som fastställts av konsumentverket och Sveriges riksdag gällande LAD, lagen om distanshandel. SFS 2005:59.

Priser

Priserna är i svenska kronor och inkluderar gällande moms, för närvarande 25%.

Betalning

Betalning sker genom Klarna, villkoren kan du hitta här:  Klarnas villkor

null

OBS! När du beställer i Nätbutiken ska din betalning gå till Klarna och om du väljer Klarna faktura så får du fakturan skickad till din e-postadress som du uppger vid beställning. Klarna e-postar din faktura när ditt paket levererats ut från oss. Behöver du komma i kontakt med Klarna gällande din faktura når du dem på telefon 08 120 120 10.

Frakt

Fraktkostnaden är normalt 49:-. Beställer du för 500:- eller mer så bjuder vi på den!
Som standard skickas dina varor till ditt närmsta DHL utlämningsställe (DHL-ServicePoint), där vi utgår efter din adress som du anger vid din beställning. Normal leveranstid är ca 4-6 arbetsdagar beroende på lagerstatus. Transportören skickar en SMS-avisering till din mobil när ditt paket finns att hämta hos ombudet. För att se ditt närmsta utlämningsställe se här! (öppnas i nytt fönster)

Möjliga tillvalstjänster för din leverans:
Nedanstående tillvalstjänster kan du välja om du så önskar när du slutför din beställning i Kassan.
Kostnaden för respektive tilläggstjänst finner du i Kassan.

Få ditt paket hemlevererat.
Paketet SMS-aviseras dagen innan utleverans. Ett tidsspann på tre timmar föreslås då du måste kunna vara anträffbar på leveransadressen för kvittering av att du mottagit varorna. Kostnaden för denna tilläggstjänst finner du i Kassan.

Få ditt paket hemlevererat med avisering 30min. innan leverans.
Paketet SMS-aviseras dagen innan utleverans precis som ovan men dessutom ringer chauffören dig ca 30 minuter innan de är framme vid leveransadressen så att du kan möta upp dem utan att behöva vänta. Kostnaden för denna tilläggstjänst finner du i Kassan.

Om du inte hämtat ut/mottagit ditt/dina paket
För outlöst försändelse som gått i retur till Ölandsplast debiteras en avgift om 200 kronor inklusive moms för att täcka frakt och administrativa kostnader. Om du ångrat dig när paketet redan skickats från oss måste du ta emot paketet och skicka tillbaka det till oss, annars blir det registrerat som ej mottaget och debiteras automatiskt.

Ångerrätt

Du har rätt att ångra ditt köp utan att ange något skäl inom 14 dagar efter att du mottagit din leverans.

Vid all retur skall vår kundservice kontaktas innan returen skickas, kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan. Vill du ångra ditt köp skall du till Ölandsplast skicka ett tydligt meddelande om ditt beslut att returnera dina varor, du kan använda dig av kontaktrutan nedan, alternativt post eller e-post.

Meddela oss ditt order-ID som du fick vid beställningen, ditt kontonummer, ditt namn och adress samt ett telefonnummer där vi kan nå dig.

Om du ångrar ditt köp inom 14 dagar betalar vi tillbaks dina pengar för varorna utan dröjsmål, Ölandsplast kan vänta med utbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig.

Vid retur skall varorna befinnas i oskadat och oanvänt skick och sändas i originalemballage utan risk för att varken emballage eller varan skadas i transporten till oss.

Ångerrätten gäller inte specialbeställda och / eller specialtillverkade varor.

Reklamation

Vi på Ölandsplast är måna om att du som kund är nöjd med vår service och våra produkter. Det är därför viktigt för oss att du hör av dig om du upplever att det är något problem. Kontakta kundservice direkt om du har fått en vara som är skadad, fellevererad eller har ett produktionsfel så vi har möjlighet att rätta till det som blivit fel.

Upptäcker du att ditt paketet skadats under leveransen till dig så informera fraktbolaget (DHL) helst direkt när du tar emot ditt paket. Därefter kontaktar du vår kundtjänst så vi kan hjälpa dig vidare så att du får dina varor.

När din retur beror på en reklamation, d.v.s. varan är skadad, har någon defekt eller fellevererad när du får den, betalar naturligtvis Ölandsplast returfrakten. En returfraktsedel skickas till dig som du sätter på ditt paket.

Producentansvar

Producentansvar innebär att vi som säljer förpackade varor ska ta hand om förpackningen på ett miljöriktigt sätt. För att uppfylla dessa krav i enlighet med förordningen om producentansvar (2018:1462) har Ölandsplast AB avtal med TMResponsibility AB (TMR) org.nr 556685-2439 gällande insamling och återvinning av förpackningar.

Personuppgifter

På Ölandsplast värnar vi om din integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Läs hela vår integritetspolicy här som förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvariga samlar in och använder persondata och hur den hanteras på denna webbplats enligt gällande lagar och förordningar såsom (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Ölandsplast behandlar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. All data behandlas och används för att fullfölja Ölandsplasts åtaganden och tillhandahålla, utföra samt förbättra Ölandsplasts tjänster till dig som kund/besökare. Du kan när som helst ändra dina uppgifter (inklusive avbeställa katalog och direktutskick) genom att kontakta oss via info@olandsplast.se eller telefon 0480 – 760 700.

 

 

 

Vi reserverar oss för eventuella text- och bildfel på hemsidan.