KÖP- & LEVERANSVILLKOR

< ÅTER TILL NÄTBUTIKEN

Köp- och leveransvillkor vid beställning i Nätbutiken

 

Allmänt
Ölandsplast tillämpar de lagar och rekommendationer som fastställts av konsumentverket och Sveriges riksdag gällande LAD, lagen om distanshandel. SFS 2005:59.

Priser
Priserna är i svenska kronor och inkluderar gällande moms, för närvarande 25%.

Betalning
Betalning sker genom Klarna, villkoren kan du hitta här:  Klarnas villkor

null

OBS! När du beställer i Nätbutiken ska din betalning gå till Klarna och om du väljer Klarna faktura så får du fakturan skickad till din e-postadress som du uppger vid beställning. Klarna e-postar din faktura när ditt paket levererats ut från oss. Behöver du komma i kontakt med Klarna gällande din faktura når du dem på telefon 08 120 120 10.

Frakt

Du väljer mellan nedanstående fraktalternativ:

DHL-ServicePoint (Ditt närmsta DHL utlämningsställe)
69:-   /  0:- vid order över 499:-

DHL-Paket (Levereras ut till dig)
118:-  /  69:- vid order över 499:-    /  0:- vid order över 1499:-

DHL-Paket + Leveransbesked ca 30 min innan
(Levereras ut till dig och chauffören ringer dig innan)
139:-  /  99:- vid order över 499:-    /  30:- vid order över 1499:-

Fraktkostnaden är normalt 69:-. Beställer du för över 499:- så bjuder vi på frakten!
Som standard skickas dina varor till ditt närmsta DHL utlämningsställe (DHL-ServicePoint), där vi utgår efter din adress som du anger vid din beställning. Normal leveranstid är ca 4-6 arbetsdagar beroende på lagerstatus. Transportören skickar en SMS-avisering till din mobil när ditt paket finns att hämta hos ombudet. För att se ditt närmsta utlämningsställe se här! (öppnas i nytt fönster)

Om du valt att hämta paketet vid närmsta DHL-ServicePoint och din beställning väger mer än 20 kg delas sändningen upp på två eller fler sändningsnummer. Tänk på att du då får två eller fler SMS från DHL och ska hämta ut alla paket. Kontrollera därför om du fått fler än ett SMS från DHL när du ska hämta ut din beställning.

Möjliga tillvalstjänster för din leverans:
Nedanstående tillvalstjänster kan du välja om du så önskar när du slutför din beställning i Kassan.
Kostnaden för respektive tilläggstjänst finner du även i Kassan.

DHL Paket – Få ditt paket hemlevererat.
Paketet SMS-aviseras dagen innan utleverans. Ett tidsspann på tre timmar föreslås då någon måste vara anträffbar på leveransadressen för kvittering av att varorna mottagits. Kostnaden för denna tilläggstjänst finner du även i Kassan.

DHL Paket Hemleverans + Leveransbesked 30 min innan – Få ditt paket hemlevererat med telefonavisering 30min. innan leverans.
Paketet SMS-aviseras dagen innan utleverans precis som ovan men dessutom ringer chauffören dig ca 30 minuter innan de är framme vid leveransadressen så att du kan möta upp dem utan att behöva vänta. Kostnaden för denna tilläggstjänst finner du även i Kassan.

Om du inte hämtat ut/mottagit ditt/dina paket
För outlöst försändelse som gått i retur till Ölandsplast debiteras en avgift om 200 kronor inklusive moms för att täcka frakt och administrativa kostnader. Om du ångrat dig när paketet redan skickats från oss måste du ta emot paketet och skicka tillbaka det till oss, annars blir det registrerat som ej mottaget och debiteras automatiskt.

Returer
Vid all retur skall vår kundservice kontaktas innan returen skickas, kontaktuppgifterna hittar du längst ner på sidan.

Ångerrätt
Du har rätt att ångra ditt köp utan att ange något skäl inom 14 dagar efter att du mottagit din leverans. Vill du ångra ditt köp skall du till Ölandsplast skicka ett tydligt meddelande om ditt beslut att returnera dina varor, du kan använda dig av kontaktrutan nedan, e-post till [email protected] eller ring vår Kundtjänst på telefon 0485-690 000.

Meddela oss ditt order-ID som du fick vid beställningen, ditt kontonummer, ditt namn och adress samt ett telefonnummer där vi kan nå dig. Vi återkommer då med en retursedel samt returinstruktioner. Retursedeln kostar från 89 kr per paket och denna summa debiteras i samband med återbetalningen av returen.

Det går även bra att köpa en egen fraktsedel och returnera till följande adress:

Returadress:
Ölandsplast AB
Storgatan 123
386 35 Färjestaden

Om du ångrar ditt köp inom 14 dagar betalar vi tillbaks dina pengar för varorna utan dröjsmål då vi fått tillbaka varan från dig. Vid retur skall varorna befinnas i oskadat och oanvänt skick och sändas i originalemballage utan risk för att varken emballage eller varan skadas i transporten till oss. Ångerrätten gäller inte specialbeställda och / eller specialtillverkade varor.

Reklamation
Vi på Ölandsplast är måna om att du som kund är nöjd med vår service och våra produkter. Det är därför viktigt för oss att du hör av dig om du upplever att det är något problem. Kontakta kundservice direkt om du har fått en vara som är skadad, fellevererad eller har ett produktionsfel så vi har möjlighet att rätta till det som blivit fel.

Upptäcker du att ditt paketet skadats under leveransen till dig så informera fraktbolaget (DHL) helst direkt när du tar emot ditt paket. Därefter kontaktar du vår kundtjänst så vi kan hjälpa dig vidare så att du får dina varor.

När din retur beror på en reklamation, d.v.s. varan är skadad, har någon defekt eller fellevererad när du får den, betalar naturligtvis Ölandsplast returfrakten. En retursedel skickas till dig som du sätter på ditt paket.

Producentansvar
Producentansvar innebär att vi som säljer förpackade varor ska ta hand om förpackningen på ett miljöriktigt sätt. För att uppfylla dessa krav i enlighet med förordningen om producentansvar (2018:1462) har Ölandsplast AB avtal med TMResponsibility AB (TMR) org.nr 556685-2439 gällande insamling och återvinning av förpackningar.

Personuppgifter
På Ölandsplast värnar vi om din integritet och eftersträvar alltid en hög nivå av dataskydd. Läs hela vår integritetspolicy här som förklarar och förtydligar hur vi som personuppgiftsansvariga samlar in och använder persondata och hur den hanteras på denna webbplats enligt gällande lagar och förordningar såsom (EU) 2016/279, den allmänna dataskyddsförordningen (GDPR). Ölandsplast behandlar dina personuppgifter enligt gällande lagstiftning. All data behandlas och används för att fullfölja Ölandsplasts åtaganden och tillhandahålla, utföra samt förbättra Ölandsplasts tjänster till dig som kund/besökare. Du kan när som helst ändra dina uppgifter (inklusive avbeställa katalog och direktutskick) genom att kontakta oss via [email protected] eller telefon 0485 – 69 00 00.

 

Vi reserverar oss för eventuella text- och bildfel på hemsidan.

< ÅTER TILL NÄTBUTIKEN