ÖLANDSPLAST

Säg hej till Ölandsplast, en veteran inom förpackningsbranschen med 50 års erfarenhet. Vår resa började 1972 när fabrikslokalen i utkanten av Borgholm stod klar och började producera förpackningar för livsmedelsförvaring. Huvudprodukten har alltid varit kraftiga fryspåsar av hög kvalitet. Ölandsplasts fryspåsar är framtagna för att passa storförbrukande jägare, lantbrukare med slakt och storkökspersonal med höga krav på hållbarhet och kvalitet.

Ölandsplast är det första företaget som etablerade sig på Öland efter den historiska öppningen av Ölandsbron. Det är därför ingen tillfällighet att bron också är en del av vår logotyp då vi är stolta över att vara en del av Ölands historia, med Ölandsbron som en ständig påminnelse om vårt ursprung. 

Vi är också stolta över att ha en bred närvaro inom olika affärsområden. När det kommer till konsumenter erbjuder vi inte bara våra välkända fryspåsar och hushållsförpackningar, utan vi har även ett omfattande sortiment av köksprodukter och andra hushållsartiklar som kompletterar din vardag. Som vi brukar säga – Vi är mer än bara plast!

För företagskunder sträcker vi oss över flera sektorer, inklusive läkemedelsindustrin, kött- och andra matproducenter, tillverkningsindustrin och transportsektorn. Vi har specialiserat oss på förpackningsprodukter oavsett om det gäller livsmedel eller avfallshantering och oavsett om materialet är papper, plast eller aluminium. 

Men Ölandsplast är mer än bara förpackningar. I över 30 år har vi även varit en partner för föreningar. Genom vårt koncept har vi skickat ut våra omtyckta fryspåsar till föreningar och skolklasser, vilket har möjliggjort försäljning för att finansiera träningsläger eller nya investeringar. 

Om du söker en pålitlig och erfaren partner för dina förpackningsbehov, leta inte längre. Hos Ölandsplast, där erfarenhet och kunskap går hand i hand, är vi här för att erbjuda dig de mest högkvalitativa förpackningslösningarna. Vi kanske har 50 år bakom oss, men vi är redo för många fler, och bron i vår logotyp påminner oss om var vi har varit och var vi är på väg. 

Vart befinner vi oss? Företaget föddes på Öland, Borgholm, och ser sig som en fulländad Ölänning. Precis som många andra Ölänningar har Ölandsplast känt ett behov att att vidga sina vyer. Därför,  under en kortare period, flyttade Ölandsplast till Kalmar. Dock, när det väl var dags att stadga sig, insåg Ölandsplast att borta är bra – men hemma är bäst. Därför är verksamheten, sedan hösten 2019, återigen tillbaka på ön men denna gången i Färjestaden. Förutom vårt huvudlager i Göteborg håller verksamheten till på Storgatan 123 i Färjestaden.

Handla direkt i vår butik

Har du vägarna förbi Färjestaden så passa på att göra ett besök hos oss!

Butiksförsäljningen är öppen Måndag-Torsdag 9-17 samt Fredag 9-15. (stängt röda dagar).
För avvikande öppettider se här!
Hur du hittar hit finner du längst ner på sidan.

Hjärtligt välkommen!

Personalen på Ölandsplast